Konserter

Mainland Jazz Collective

Kommande spelningar

16:e november - 2019

Västgöta nation, Uppsala

Mainland Jazz Collective spelar till dans och för maximerad underhållning, på Västgöta nations 380-års  jubileumsbal! OBS! ej för allmänheten.


Hitta dit: Slottsgränd 12, Uppsala

9:e februari - 2020

Spångafolkan, Spånga

Söndagskonsert med Mainland Jazz Collective, arrangerad av Jazz i Spånga, på Spånga folkan. Tid: 15:00


Hitta dit: Spångavägen 353, Spånga

22:a april - 2020

Spångafolkan, Spånga

Jazzklubbskonsert arrangerad av Jazz i Nynäshamn, på Konstpoolen Nynäshman. Tid: 19:00


Hitta dit: Vikingavägen 39, Nynäshamn

23:e maj - 2020

Västgöta nation, Uppsala

Mainland Jazz Collective spelar till dans och för maximerad underhållning, på Västgöta nations vårbal! OBS! ej för allmänheten.


Hitta dit: Slottsgränd 12, Uppsala

Genomförda spelningar och turnéer i urval

Mainland Jazz Collective har gett konserter på en lång rad svenska jazzklubbar och andra spelställen. Vi är ett mångfacetterat och flexibelt band som passar till en bredd av sammanhang. I urvalet nedan kan ni bland annat läsa om några av våra turnéer och ställen vi framträtt på upprepade gånger.

Gotlandsturnéer 15-19...

Mainland Jazz Collective startades i samband med en turné på Gotland sommaren 2015. Sedan dess har vi varje sommar gjort en liknande turné i juli/augusti, och det är något vi hoppas kunna fortsätta göra framöver! Sommaren 2019 hade vi vår senaste Gotlandsturné och det var alltså den femte i ordningen.

 

Dessa är ställena vi har spelat på under turnéerna på Gotland, de allra flesta mer än en gång:

 

Gåsens Lada, Burgsvik

Lars Gullin-muséet, Sanda

Magazin1, Hablingbo

Sjökrogen, Valleviken

Hamnkrogen, Herrvik

Bottarve Museigård, Bottarve

Hablingbo Creperie, Hablingbo

Ladan, Farsta Gård

I Ladan på Farsta Gård hålls inte bara konserter i Jazzklubb Syds regi. En serie lunchkonserter anordnas också i lokalen och där har Mainland Jazz Collective spelat vid återkommande tillfällen. Dit kommer alltid en stor och jazzkunnig publik som för oss är en fröjd att framföra vår musik för!

Norrlandsturné 2017

Kort efter vår release av debutalbumet Crimson Red, i början av april 2017, gjorde vi en turné på fem fantastiskt härliga jazzklubbar i norra Sverige! Vi gladdes åt mycket visad entusiasm kring vår musik från såväl publik som arrangörer. Dessa var våra spelstopp:

 

Jazzklubben Sundsvall, Sundsvall

Hudiksvalls Jazzklubb, Hudiksvall

Öbacka Jazz & Blues, Härnösand

Jazz i Jemtland, Östersund

Perdido Jazz & Blues, Örnsköldsvik

Jazz in July Festival, Vamos, Kreta

Sommaren 2019 fick vi den fantastiska möjligheten att som enda helt internationella band, framträda på en superhäftig jazzfestival i den lilla byn Vamos, nära Chania på Kreta. Det bjöd på en otrolig inramning med Kretas alla intryck och konsertscenen i en upplyst amfiteater under bar himmel

Plugged Records

Enligt oss en av de absolut bästa jazzscenerna i Stockholm finns i skivbutiken Plugged Records i Gamla Stan. På deras mysiga scen nere i källaren under själva butiken sker otaliga högklassiga jazzkonserter och där har vi fått nöjet att framträda vid ett par tillfällen, senast i samband med Stockholm Jazz Festival i oktober 2018!

Studentnationer/sektioner, Uppsala/Stockholm

Vissa är av uppfattningen att jazz endast passar en äldre publik, men vi vill hävda att de tror fel! I alla fall om man får döma av den stora uppskattning vi fått när vi spelat såväl dansmusik som annan underhållning, i samband med baler och fester på studentnationer i Uppsala och sektioner från KTH i Stockholm. I dessa sammanhang brukar vi skoja till det lite med repertoaren också...


Ett särskilt omnämnande förtjänar Västgöta nation i Uppsala som, under några år nu har velat ha tillbaka oss gång på gång. Och minst lika glada är vi att få spela för unga lyssnare på sådana trevliga evenemang!

 Kontakt: mainlandjazzcollective@gmail.com

facebook.com/mainlandjazzcollective